الكانيلونى بالصور و الخطوات المصورة
الكانيلونى بالصور و الخطوات المصورة
3 بيضات (حجم متوسط أو كبير ) / فانيليا / نصف أو ثلاث أرباع كوب من الحليبالسائل (حسب نوع الحليب وقوامه ) / الدقيق (ما نقدرش نعطيكم مقادير مضبوطة له (حسبنوع الدقيق لكن ننصحك تضيفيه ملعقة بملعقة حتى تصلي للقوام المطلوب وه أخف من قوامالكيك ...وكل ما يكون القوام رقيق يكون الطعم أخف وألذ)
وبعد خلط المقادير السابقة يضرب الخليط جيدا (أزيلي الرغوة إن تكونت )
وأنا نضع الخليط في كأس عشان أسهل في الاستخدام ...وكذلك نستعين بفنجانقهوة عشان اضمن المقدار متساوي في كل قطعة وتكون جميع القطع بحجم واحد (أكيد المنظرح يكون أحلى ) (وما أملى الفنجان لأخره عشان ما يتكون كانيلوني غليظ .....الرقيقأفضل )
وبعدها أحضري طاجين صغير مدهون دهن خفيف بزيت (ماتكتريش من الزيت لأن الغرضمش قلي الكانيلوني ....الغرض أنه ما يلتصق بالطاجين...من أسرار الكانيلوني الناجحانه ما يكونش مقلي ...
وهكذا فنجان ورا فنجان
وبعدما تنتهي من كل المقدار ضعي دوائر الكانيلوني على جنب
نضع شوي زيت على النار ونضيف له بصل مقطع صغير ...(ما تكتريش من البصللأنه لو كان كتير ح يخلي المذاق حلو ومسكر)
وتستمري في التقليب من حين لأخر وتضيفي القليل من الماء لحد مايستوي
(وإذا كان اللحم فيه شوية دهن قومي بتصفيته قبل الاستعمال )
بعدها حضري جميع الأشياء وهي : دوائر الكانيلوني واللحم العصاج وصحن فيهطماطم مبشور +رشة خفيفة جدا من الملح (ماتكتريش ملح لان مازال راح تستعملي جبن ) (والطماطم يفضل يكون مبشور مش مطحون في الخلاط ...عشان لو كان ناعم ما راح يثبت علىوجه قطع الكانيلوني )
ثم تضعي الطماطم على وجه كل الأصابع (مع مراعاة تواجد الطماطم على وجوههنكلهن يعني مش بينهم )
ثم رشة خفيفة من الزعتر المطحون (وهذا ثابت في أغلب الأكلات الإيطالية )
عدم إطالة فترة بقائها في الفرن لان كل ما فيها مستوي (دوائر الكانيلونيوكذلك الحشو ) يعني يادوب يتغير لون الأصابع من الأسفل
ثم تحمريها من فوق (مش واجد يعني يادوب تسيح الجبنة فقط ...ماتخليشالكانيلوني يتحمر واجد ....عشان يكون المنظر أحلى والطعم ألذولما تخرجيها منالفرن استعيني برأس سكين ووسعي وفكي الجبن بين كل الأصابع عشان تضمني تواجد الطماطموالجبن على كل قطعة...وما يتحركوش عند رفع الأصابع من الطاجين (وهذا ايضا من أسرارالمهنة
أنا لما أحضر الكانيلوني نقوم بتحضير كمية كبيرة ونضعها في حافظة بلاستيكمحكمة الإغلاق في الفريزر ونحتفظ بها لمدة قد تصل لشهر تقريبا ....ونستعين بها لمايجونا ضيوف أو عندنا عزومة فجأةنضيفها للمائدة أو قبل المناسبة بأيام عشاناختصر الوقت...مع مراعاة إني نخرجها من الفريزر قبل مجيئهم بفترة كافية عشان تفكعلى مهلها ووقت التقديم نسخنها في الميكرريف ....والله العظيم وبكل أمانة كأنهامتحضرة في نفس اليوم الطعم والشكل طازج وفريش ويشهي ويحتفظ برائحته مثل ماهيا....
وقدميه لأحلى ضيوف وأحلى عائلة واستمتعي بطعم رائع وشكل أروع ورائحة ولاأروع
نونه- مراقب
- عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *
عزيزة اللذيذة- عضو جديد
- عدد المساهمات : 60
نقاط : 105
تاريخ التسجيل : 19/05/2009
رد: الكانيلونى بالصور و الخطوات المصورة
وحشتينى كتيرررررر
عاوزين مووواضيعكك الحلووه اشتقناااا
نونه- مراقب
- عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *
واد روش- عضو نشط
- عدد المساهمات : 284
نقاط : 368
تاريخ التسجيل : 10/10/2011
رد: الكانيلونى بالصور و الخطوات المصورة
نونه- مراقب
- عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *
» الفاهيتا.... بالصور
» ألذ معكرونة كانولوني بالصور
» طريقة عمل احلى كوزي بالصور + طريقة عمل فراخ بالارز و بامكرونه رهيبه بالصور
» حلويات العيد بالصور، بيتى فور بالصور, طريقة عمل كعك العيد راااائع
الجمعة ديسمبر 02, 2016 4:52 pm من طرف نونه
» صور متنوعة للفيس للصباحية والحب والور روووعة وبجودة عاليه لعيونكم
الجمعة يناير 22, 2016 3:22 pm من طرف الغالي
» صبر ايوب
السبت أبريل 26, 2014 6:23 pm من طرف abouyasse
» احلى تشكيلة لى اللابتوب للبنات والشباب هاتعجبكم ان ش الله
السبت أبريل 26, 2014 6:01 pm من طرف abouyasse
» البيت بيتك
الجمعة أبريل 25, 2014 9:32 am من طرف abouyasse
» اغرب اعياد العالم بالصور
الأحد أغسطس 25, 2013 9:01 am من طرف نونه
» تحميل اغانى وطنية مصرية mp3 كله شغال مجموعة جامده من احلى الاغانى واهمها
الجمعة يوليو 26, 2013 7:16 pm من طرف نونه
» نكتة هالصبحية اليوم
الجمعة يوليو 26, 2013 12:43 am من طرف نونه
» أغنية تسلم الايادي تسلم يا جيش بلادي الجديده - مصر
الجمعة يوليو 26, 2013 12:37 am من طرف نونه
» مين الى مات؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
السبت يوليو 13, 2013 9:37 pm من طرف dl bren
» قصة قصيرة وجميلة
السبت يوليو 13, 2013 9:33 pm من طرف dl bren
» ( قصة رائـعة جـــــــــــــــــداً )
الأحد يونيو 16, 2013 5:11 am من طرف محمد حمزه
» ثقافة بائسة
الأحد يونيو 16, 2013 4:58 am من طرف محمد حمزه
» الا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (صور)
الخميس مايو 02, 2013 2:08 am من طرف حسام المصرى
» اشهر مطاعم القاهرة2013 بالاسعار والعناوين عناوين وارقام الهاتف
الخميس مايو 02, 2013 1:54 am من طرف حسام المصرى