طريقة عمل الممبار + اكلة شعبية مصرية
طريقة عمل الممبار + اكلة شعبية مصرية
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هذه الاكله من الاكلات المصريه الشعبيه وبعض الدول يسموها فوارغ محشيه00
المكونات
1كيلو لحم مفروم-1كيلو رز مصري-كيلو لحم مفروم-1كيلو طماطم مفرومه --2حزمه بقدونس -
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+ بقدونس + كسبره + فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه + ملح + فلفل+ أى توابل تفضليها على خلطه المحشى
الطريقه
ينظف الممبار جيدا من الداخل والخارج بالماء و الملح و الخل يشوح اللحم المفرومه علي النار مع البصل وبعد ان تتشرب اللحمه الماء الخارج منها مع البصل يضاف الطماطم المفرومه والشبت و المقدونس ويقلب جيدا ثم يضاف الارز ويتبل الجميع بالملح والفلفل والشطه وبعد التقليب ارفعى الاناء من علي النار
يحشي الممبار بالخلطه السابقه مع ملاحظه ترك فراغ داخل الممبار لان الارز يتممد بالداخل
يوضع الممبار داخل اناء به ماء مغلي مضاف اليه بصله صغيره مقطعه نصفين و حبهان (الهيل ) و ورق الغار
ويترك علي النار حتي ينضج ينشل من ماء السلق ويوضع في مصفاه لكي يتصفي من ماء السلق
ثم يحمر الممبار في الزيت ويقدم في طبق مفروش بـ البقدونس ساخن مع بطاطس محمره
عدل سابقا من قبل نونه في الجمعة مارس 18, 2011 11:05 pm عدل 1 مرات
نونه- مراقب
- عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *
رد: طريقة عمل الممبار + اكلة شعبية مصرية
حبيت انى اشارك معاكم باكلة مصرية رااااااااائعة اوى
وهى الممبار
مكوناتة
ممبار
ارز
طماطم
بصل
ملح وفلفل
خضرة كتيرة(بقدونس وكسبرة وشبت)
فلفل اخضر واحمر حامى
لحمة مفرومة
وزيت
ملحوظة بتكون كمية اللحمة المفرومة قد كمية الارز
طريقتة الطبخ
اولا لازم تنظف الممبار كويس جدا ونغسلة بالملح والخل ونقلب الممبار ويتغسل كويس جدا بالملح علشان ينظف
وبعدين نرجع نقلبة تانى علشان لما نحشية
خلطة الحشو
نفرم البصل فى الكبة ويكون كميتة معقولة مع كمية اللحمة المفرومة
ونتبل البصل كويس بالملح والفلفل ونحط علية اللحمة المفرومة ونقلبها كويس
ونزود عليها الارز ويكون مغسول برضو
ونضرب فلفل اخضر واحمر حامى ونحطة فى الطبق ال فية اللحمة والبصل
والطماطم ندربها فى الكبة علشان مش تبقى صلصة احسن انها تضرب فى الكبة ونحطها على الطبق برضو وممكن تقطع مكعبات صغيرة ال يريحكوا
ونقطع الخضرة ونحطها على الطبق برضو
ونحط كمية من الزيت عليهم
ويتقلب الخليط دة كويس جدا طبعا هيكون ريحة الخليط دة حلو اوى جاااامدة
وبعديها نبدا حشو الممبار
وبلاش نكبس الممبار فى الحشو علشان لما يتسلق مش يتقطع ويتفرتك
وبعد ما نخلص حشو نجيب حلة فيها ماية مغلية ونسلق فيها الممبار يعنى ساعة الا ربع تقريبا ودة يرجع ل نوع الممبار
ونبص علية كل شوية علشان مش يتفرتك فى الحلة
وبعد السلق يحمر فى زيت ويتاكل
طعمه جنان
نونه- مراقب
- عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *
» طريقة عمل المنتو----اكلة حجازيه
» طريقة عمل رغيف الحواوشي (أكلة شعبيه مصرية) بالصور
» جديد 19 اغنية اغاني شعبيات - تحميل اغاني شعبية mp3 - استماع اغاني شعبية جديدة
» مواقع لاشهار المواقع والمنتديات بأسرع طريقة .. طريقة فعالة في جلب الزوار
الجمعة ديسمبر 02, 2016 4:52 pm من طرف نونه
» صور متنوعة للفيس للصباحية والحب والور روووعة وبجودة عاليه لعيونكم
الجمعة يناير 22, 2016 3:22 pm من طرف الغالي
» صبر ايوب
السبت أبريل 26, 2014 6:23 pm من طرف abouyasse
» احلى تشكيلة لى اللابتوب للبنات والشباب هاتعجبكم ان ش الله
السبت أبريل 26, 2014 6:01 pm من طرف abouyasse
» البيت بيتك
الجمعة أبريل 25, 2014 9:32 am من طرف abouyasse
» اغرب اعياد العالم بالصور
الأحد أغسطس 25, 2013 9:01 am من طرف نونه
» تحميل اغانى وطنية مصرية mp3 كله شغال مجموعة جامده من احلى الاغانى واهمها
الجمعة يوليو 26, 2013 7:16 pm من طرف نونه
» نكتة هالصبحية اليوم
الجمعة يوليو 26, 2013 12:43 am من طرف نونه
» أغنية تسلم الايادي تسلم يا جيش بلادي الجديده - مصر
الجمعة يوليو 26, 2013 12:37 am من طرف نونه
» مين الى مات؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
السبت يوليو 13, 2013 9:37 pm من طرف dl bren
» قصة قصيرة وجميلة
السبت يوليو 13, 2013 9:33 pm من طرف dl bren
» ( قصة رائـعة جـــــــــــــــــداً )
الأحد يونيو 16, 2013 5:11 am من طرف محمد حمزه
» ثقافة بائسة
الأحد يونيو 16, 2013 4:58 am من طرف محمد حمزه
» الا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (صور)
الخميس مايو 02, 2013 2:08 am من طرف حسام المصرى
» اشهر مطاعم القاهرة2013 بالاسعار والعناوين عناوين وارقام الهاتف
الخميس مايو 02, 2013 1:54 am من طرف حسام المصرى